Voor het elfde jaar op rij kun je in de tuin van het sociaal huis (Villa Leemans) genieten van gratis openluchtfilms. Elke donderdagavond in juli staat er een kwaliteitsfilm op het programma.

 

Nieuw dit jaar is de gratis verrassingsactiviteit voor kinderen. Benieuwd? Kom dan om 20.00 uur langs met je kids.

 

Donderdag 4 juli: Groenten uit Balen

 

1971: in het arbeidersgezin van Jan en Clara Debruycker gaat het leven zijn gewone gang, tot een wilde staking uitbreekt in de fabriek waar Jan werkt. Jan moet noodgedwongen aan de staking deelnemen en het gezin komt in financiële moeilijkheden. Gelukkig zijn er nog het pensioen van de inwonende opa en het loon van dochter Germaine die in de GB van Mol werkt. Maar dan raakt Germaine in verwachting van Luc, een universiteitsstudent die de stakingsbeweging is komen steunen. Wanneer na negen weken de staking eindelijk afloopt, zal het leven van de familie Debruycker nooit meer hetzelfde zijn. Meer info vind je op www.groentenuitbalen.com.

 

Donderdag 11 juli: The Broken Circle Breakdown

 

The Broken Circle Breakdown vertelt de love story tussen Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve. Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend. Maybelle laat hen echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Raak je daar samen doorheen als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze het meest nodig hebt? The Broken Circle Breakdown is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint en soms ook niet. Meer info vind je op www.thebrokencirclebreakdown.be.

 

Donderdag 18 juli: Life of Pi

 

Life Of Pi, van Oscar winnaar Ang Lee, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel en vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke overlevingstocht van de jonge Pi op zee. Life Of Pi is een betoverende, epische ervaring, die je zal inspireren, raken en meevoeren naar een plaats van ontdekkingen, die je nooit zal vergeten. Ontdek alvast meer op www.lifeofpimovie.com.

 

Donderdag 25 juli: Offline

 

Offline doet het relaas van Rudy Vandekerckhove, een nogal zonderlinge ex-gedetineerde die na 7 jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te zetten. Dat betekent voor Rudy: zijn oude job als reparateur van wasmachines hernemen en zich verzoenen met de familie die hij destijds achterliet. Hoewel hij daarbij kan rekenen op de hulp van de gepensioneerde kapster Denise en zijn vriend Rachid, dreigt zijn duistere verleden hem opnieuw in te halen. Meer info vind je op www.offlinedefilm.be.

 

Praktisch

 

-          De filmvoorstellingen zijn gratis.

-          De locatie is de tuin van het sociaal huis, Lichtaartseweg 9 (op een boogscheut van het station).

-          Kinderen zijn welkom om 20.00 uur voor een verrassingsactiviteit.

-          De film start om 22.00 uur.

-          Er zijn stoelen aanwezig. Je mag ook altijd je eigen stoeltje of deken meebrengen.

 

Info: Roos Van Bruggen, 0498 12 14 18, roos_vanbruggen@hotmail.comhttp://in.olen.be/keizerkarel